Sala Palatului din Bucureşti a găzduit și în acest an, în perioada 09-11 noiembrie 2011, cel mai mare târg de energii regenerabile şi eficienţă energetică din construcţii şi renovări – RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE. Evenimentul a creat un bun prilej pentru vizitatorii de specialitate și nu numai, de a cunoaște noutățile cu privire la domeniul energiilor regenerabile. Târgul a reprezentat în acelaşi timp și cel mai mare punct de întâlnire din acest domeniu din România si Europa de sud-est.

„Cei 4000 de vizitatori de specialitate demonstrează interesul nemaipomenit faţă de energiile regenerabile în România. 120 de expozanţi din 15 ţări europene s-au bucurat de trei zile pline de succes şi contacte noi care vor duce atât la dezvoltări de piaţă la nivel naţional cât şi la afaceri fructuoase. Dorim să le mulţumim domnului Ministru Borbely Laszlo precum şi tuturor partenerilor, sponsorilor, expozanţilor că ne-au onorat cu prezenţa şi au contribuit la reuşita acestui eveniment!” declară mulţumită Avena Gall-Tamas, manager general REECO RO EXPOZIȚII S.R.L., cu privire la târgul RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE 2011.

Printre tematicile evenimentului s-au regăsit energia eoliană, energia solară, hidroenergia, bioenergia, construcții eficiente energetic și renovare, cogenerare și casa pasivă. Parcurile Solar și Eolian au reprezentat o parte separată a târgului, unde 56 de expozanții din aceste domenii au putut fi găsiți mai ușor de către vizitatorii de specialitate. Printre companiile expozante s-au numărat: Gamesa, Siemens, Prenecon, Producție Energie Verde, Eurosat, Turboden, Gehrlicher Solar, Enercon GmbH, Wind Power Energy, Global Wind Power SRL, Energobit Group SA și multe altele.

Ceremonia oficială de deschidere a târgului a fost susținută de către dl. Borbely Laszlo – Ministrul Mediului şi Pădurilor, împreună cu Liviu BUZILA – Șef al UK Trade & Investment şi Avena Gall-Tamas, manager general REECO RO EXPOZIȚII SRL.

Cele șase conferinţe şi 2 workshop-uri care au avut loc în paralel cu târgul, au atras peste 550 de participanţi din întreaga ţară cât şi din Belgia, Germania, Franța, Austria, Italia, Ungaria, Spania şi Anglia, precum și din Israel, Africa și China.

De asemenea în cadrul celei de A III-a Conferinţe Internaţionale – Energia Solară în România, au participat persoane cheie la nivel european precum Pedro Diaz – Secretar General Adjunct ESTIF – Federaţia Europeană a Industriei Solar Termale, Pedro Pereira – Regional Manager – Mediterranean, Martifer Solar SA, Tassilo WOLFRAM – Șef de Proiecte și Europa de Est, REC Solar Germania GmbH și mulți alții.

Un punct important și de interes atât pentru vizitatori cât și pentru expozanți au fost cele 2 workshop-uri, forumul montatorilor de turbine eoliene și forumul expozanților, în cadrul cărora companiile și-au prezentat serviciile și produsele, iar vizitatorii au participat la acestea în mod gratuit.

Evenimentul a încercat pe lângă informarea specialiştilor şi educarea publicului larg prin promovarea jucăriilor solare şi universităţilor care se ocupă cu cercetare în domeniul energiilor regenerabile.

Pentru a da continuitate acestui eveniment, grupul REECO va organiza în primăvară cea de – a IV-a ediţie ENREG ENERGIA REGENERABILĂ®, 25-27 aprilie 2012 ce va avea loc la Arad, urmând ca în noiembrie 2012 să revină cu cea de – a V-a ediţie RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE.

 

Sursa comunicat de presa : http://www.renexpo-bucharest.com/152.html?&L=1

Sursa foto : http://www.renexpo-bucharest.com/index.php?id=154&L=1

Leave a Reply

%d bloggers like this: