A III-a Conferinta Internationala – Energia Solara în
România – sustine dezvoltarea energiei solare

 

Energia solara este un domeniu care promite noi oportunitati atât pentru investitorii români cât si pentru cei straini. Drept urmare, productia de module fotovoltaice a crescut semnificativ în ultimul an, iar conform Transelectrica energia obtinuta în 2011 în urma utilizarii energiei solare este de 1,007 MW din totalul de energie totala  produsa în 2011. RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, al 4-lea târg de energie a României va aduce la un loc experti si persoane cheie din acest domeniu la un eveniment central, în perioada 9-11/11/2011, la Sala Palatului din Bucuresti.

Transelectrica sustine ca în urmatorii 20 de ani cererea de energie în România se va dubla. De altfel, potrivit Strategiei Energetice a României, potentialul solar al tarii poate genera 1,2 TWh anual de electricitate, adica 2,5% din consumul national actual.

Chiar si investitorii straini au recunoscut posibilitatile acestei piete si o companie belgiana si-a propus sa finalizeze pâna la sfârsitul anului viitor un parc solar de circa 30 milioane de euro, care va avea o capacitate de 10 MW. Acest proiect va fi dezvoltat pe un teren de 4 hectare, concesionat de la Primaria localitatii Fierbinti, judetul Ialomita, pe o perioada de 30 ani.

Pentru a sprijini dezvoltarea si transferul de informatii în domeniul energiei solare din România, REECO – organizator international de târguri si conferinte pentru energie regenerabila în toata Europa, organizeaza cea de-a III-a Conferinta Internationala – Energia Solara în România. Scopul conferintei este de a aduna la un loc persoane cheie din acest domeniu la nivel European.

În cadrul Conferintei de Energie Solara, Jan Clyncke, reprezentant al PC Cycle – Bruxelles, va prezenta Ciclul de viata  al Modulelor Fotovoltaice. De asemenea Pedro Diaz – Secretar General al ESTIF – Bruxelles, va prezenta Directiva RES si Directiva EPBD: Un pas important spre obiectivele 20/20/20, iar Consilierul Ministerului Agriculturii din Italia – Angelo Orsini va sustine o lucrare pe tema Energia Solara – o noua oportunitate.

Vor fi prezenti la conferinta si reprezentanti din partea: Societatea Româna de Energie Solara, Universitatea Transilvania – Brasov, Universitatea “Eftimie Murgu” Resita, Comitetul National Român al “CIGRE”, IBCOenerg si altii.

În paralel la Sala Palatului va avea loc si al 4-lea târg de energie a României, RENEXPO SOUTH – EAST EUROPE, unde vor fi prezente diverse companii din domeniul energiei solare. Pentru a facilita accesul la informatie si a contribui la dezvoltarea energiei solare în România, REECO RO Expozitii va organiza în cadrul târgului un PARC SOLAR, unde expozantii din acest domeniu vor fi gasiti mai usor de vizitatorii de specialitate.

Mai multe informatii despre cel mai mare eveniment din domeniul energiei regenerabile in Romania, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE si despre A IV-a Conferita Internationala – Bioenergia in Romania puteti gasi pe www.renexpobucharest.com .

 

Contact si informatii:

REECO RO Expozitii S.R.L.

B-dul. Revolu_iei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad

Phone: +40 (0) 257-23099 – 9

Fax: +40 (0) 257-23099 – 8

info@reeco.ro

www.reeco.ro

Leave a Reply

%d bloggers like this: