Biomasa – o investitie durabila redescoperita la

A IV – Conferinta  Internationala – Bioenergia in Romania

 

Biomasa este cuvantul cheie care va domina industria energiilor regenerabile pana in anul 2020, – spun investitorii straini care in tot mai mare numar se arata interesati sa construiasca in Romania, centrale electrice sau termice ce produc energie fara a polua mediul inconjurator. RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, al 4-lea targ de energie a Romaniei va aduce la un loc experti si persoane cheie din acest domeniu la un eveniment central, in perioada 9-11.11.2011, la Sala Palatului din Bucuresti.

Tinta europeana de utilizare a surselor de energii regenerabile pentru 2020 este: ponderea energiei regenerabile din totalul consumului de energie trebuie sa atinga 20%. Conform statisticilor Transelectrica, totalul de energie produs in Romania din bioenergie pe anul 2011, pana in prezent, este de 25,252 MW, ceea ce reprezinta 0,124% din productia de energie pentru toata tara.

Pentru atingerea tintei propuse, 65% din totalul energiei regenerabile consumate va proveni din biomasa, sustin expertii. In prezent, principala sursa de biomasa pentru obtinerea de peleti o reprezinta deseurile de material lemnos dar pentru viitor se preconizeaza ca ponderea sa fie data de culturile energetice.

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, creeaza  pentru a IV-a oara punctul de intalnire din domeniul bioenergiei din Romania si Europa de Sud-Est, aducand la un loc experti atat la targul de specialitate cat si la cea de-aIV-a Conferinta Internationala – Bioenergia in Romania, care va avea loc pe 11 noiembrie 2011, la Sala Palatului din Bucuresti.

Conferinta va fi impartita in 3 sesiuni si va trata tematici precum: cogenerarea; biocombustibili, bioetanol, biokerosen, uleiuri, plante energetice, biomasa si cele mai bune exemple practice. In cadrul conferintei se vor reuni persoane cheie din acest domeniu: invitat special Cristian Apostol – Secretar de Stat, Ministerul Mediului si al Padurilor; Michel Esteve – GDF SUEZ Energy Services, Franta; Prof. Stefana Jurcoane – USAMV Bucuresti; Lajos Vajda – Asocia_ia Green Energy; Cristian Butoi Reprezentant Wärtsila Ungaria si altii.

Compania internationala GDF SUEZ Green Energy Franta, sponsorul conferintei, va sustine prin reprezentantul sau Michel Esteve, discutii pe tema: Biomasa Solida pentru producerea de “Energie Verde”, iar Prof. Stefana Jurcoane, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti va prezenta lucrari despre: Obtinerea de Biokerosen in Romania din Uleiuri Camelina si despre Bioetanol din Materiale Celulozice. In paralel cu conferinta va avea loc si al 4-lea targ pentru energie a Romaniei, RENEXPO SOUTH – EAST EUROPE unde diverse companii din domeniul bioenergiei isi vor expune produsele timp de trei zile, in perioada 9-11 noiembrie 2011.

 

Mai multe informatii despre cel mai mare eveniment din domeniul energiei regenerabile in Romania, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE si despre A IV-a Conferita Internationala – Bioenergia in Romania puteti gasi pe www.renexpobucharest.com .

 

Contact si informatii:

REECO RO Expozitii S.R.L.

B-dul. Revolu_iei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad

Phone: +40 (0) 257-23099 – 9

Fax: +40 (0) 257-23099 – 8

info@reeco.ro

www.reeco.ro

Leave a Reply

%d bloggers like this: