A IV-a conferinţă internaţională: Energia Eoliană în România

Noiembrie 2011, Sala Palatului, Bucureşti

1

România are cel mai mare potenţial de energie eoliană din Europa de sud-est. Un studiu făcut de Erste Bank poziţionează România şi în special zonele Dobrogea, Constanţa şi Tulcea pe al doilea loc la nivel European în ceea ce priveşte locaţia ideală pentru construcţia unui parc eolian.

Se aşteaptă ca România să îşi dezvolte în mod semnificativ capacitatea de energie eoliană în anii următori, îmbunătăţindu-şi poziţia de cele mai puţine parcuri eoliene instalate din Europa. În prezent ţara dispune asupra 14 MW capacitate de energie eoliană instalată, dar potrivit unui raport publicat recent de Asociaţia Europeană de Energie Eoliană, acesta va creşte până la 3,500 MW, energie eoliană onshore.

Investitorii trebuiesc informaţi despre situaţia actuală, legislaţie şi posibilităţi de finanţare a energiei eoliene din regiune. De aceea REECO, organizator de târguri şi conferinţe internaţionale pe tema energiei regenerabile, şi-a propus să organizeze A IV-a conferinţă internaţională – Energia Eoliană în România. Păstrând tradiţia din ultimii doi ani, conferinţa va ceea cea mai mare platformă de întâlnire din domeniul energiei eoliene din România.

A III-a Conferinţă Internaţională – Energia solară în România

Pieţe noi, oportunităţi noi şi primele rezultate

Noiembrie 2011, Sala Palatului, Bucureşti

2

2011 este un an decisiv pentru energiile regenerabile în România. Proiectele în acest domeniu sunt tot mai mult susţinute şi promovate de stat. În special noua legislaţie privind energia solară este văzută de experţi ca o oportunitate deosebită care poate aduce o dezvoltare explozivă. Primul investitor străin a început producţia modulelor fotovoltaice în România.

Noua legislaţie încurajează în special investiţiile mari în domeniul energiei solare fotovoltaice. Pentru fiecare MWh se acordă şase “Certificate verzi”, mai mult decât oricărei ramuri de energie regenerabilă. Prin dezvoltarea rapidă a domeniului de energie solară se deschide o oportunitate nouă companiilor de producţie atât naţionali cât şi internaţionali.

REECO, organizator la nivel European de târguri şi conferinţe în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice, pentru a susţine dezvoltarea şi transferul de informaţii în domeniul energiei solare în România, planifică să organizeze A III-a Conferinţă Internaţională – Energia Solară în România.

Leave a Reply

%d bloggers like this: