INSTRUCTIUNI DE MONTAJ SI EXPLOATARE A COSURILOR DE FUM CERAMICE effe2 (video).

Montajul trebuie executat dupa instructiunile firmei producatoare, folosind toate elementele recomandate si puse la dispozitie de catre firma noastra.

Cosul trebuie sa fie executat pe o baza perfect orizontala si potrivita sa poata sustine greutatea aferenta.

Elementele trebuie suprapuse obtinind configuratia dorita, avind grija ca imbinarea “tata” sa fie orientata in jos si in consecinta sageata de directie a fumurilor, imprimata pe o latura, sa fie orientata in sus .

Imbinarea intre diferitele elemente trebuie executata folosind sigilantul KIT effe2, care permite obtinerea unei perfecte etanseitati a constructiei .

Elementele trebuie asezate perfect vertical si nu trebuie fixate rigid de structura cladirii, in asa fel incat eventualele miscari sau lipsa de spatiu de dilatare sa nu provoace fisuri ireparabile.

La trecerea prin tavane si langa pereti este indispensabila introducerea unei jonctiuni elastice realizate preferabil din fibre ceramice sau material vrac tip polistiren, fibre minerale, silicon etc. Datorita configuratiei lor externe, elementele prefabricate pot fi tencuite cu produsele obisnuite.

Alternativ constructia poate fi invelita cu panouri izolante din fibre ceramice, fibre minerale, etc., si plasa metalica port tencuiala.

Elementul de racord se va gauri, dupa ce piesa se va trasa, inainte de montaj, cu o coroana diamantata sau cu un flex fara a se incerca gaurirea prin lovire.

La montajul racordului de fum, acesta trebuie sa intre aproximativ 3-4 mm in interiorul cosului, racordul etansindu-se fata de cos cu sigilant .

La montarea in exteriorul cladirilor, aparent, cosul se va ancora cu bride de platbanda fixate de perete la o distanta de aproximativ 1,5-2 m intre ele. Intre bride si elementul de cos se vor introduce elemente elastice, pentru a nu impiedica eventualele miscari provocate de dilatarea termica.

La montajul cosului se recomanda cat mai putine devieri, iar cele care se fac sa fie cat mai putin abrupte. Acestea se pot realiza folosind piesele originale pentru unghi de 30°, disponibile la comanda, sau prin taierea unei piese simple cu disc diamantat la unghiul dorit (se recomanda < 30°).

In cazul in care cosul se dezvolta liber pe o inaltime mai mare de 1 m, se recomanda armarea cosului prin introducerea in cele 4 colturi ale spatiului dintre cei doi pereti a unor bare de fier beton (6 – 10 mm, in functie de diametrul cosului) si fixarea lor cu sigilant, sau realizarea unei structuri externe din cornier sau zidarie, in scopul consolidarii impotriva actiunii cutremurelor si a vantului.

La trecerea pe linga elemente combustibile (lemn, materiale plastice, etc.) se recomanda invelirea cosului cu materiale din fibre minerale sau chiar zidirea cu caramida in jurul cosului pe portiunea de protectie .Trecerea prin sarpanta se va rezolva conform reglementarilor obisnuite din domeniu.

Inaltimea de montaj a cosului se va face conform reglementarilor aprobate.

In cos nu se vor face nici un fel de gauri. Daca apar fisuri, acestea se vor acoperi cu sigilant.

Trebuie respectate indeosebi instructiunile si parametrii de functionare corecta a generatorului de caldura (centrala, microcentrala, grup termic, soba, semineu etc) conform instructiunilor date de producatorul acestora si a normelor de buna executie a instalatiilor termice.

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE A SIGILANTULUI KIT effe2.

clip_image002

Sigilantul KIT effe2 se amesteca cu apa pana la obtinerea consistentei si prelucrabilitatii dorite (c.c.a. 20 % apa), neadaugandu-se nici un alt produs, conform instructiunilor prevazute pe fiecare cutie.

Trebuie avut in vedere ca amestecul sa sa fie suficient de consistent pentru a nu curge prin golurile din peretii elementelor, ceea ce ar constitui o risipa de material.

Se intinde cu spaclul sau mistria pe imbinarea “mama”, dupa amorsarea acesteia cu apa, ca si la un mortar normal, avand grija sa se inchida golurile dintre peretii dubli.

Ulterior se pozitioneaza urmatorul element, pana la realizarea intregii constructii, surplusul de material din interiorul cosului trebuind inlaturat cu atentie.

Timpul de priza variaza intre 8-10 h, in functie de conditiile de temperatura si umiditate a mediului .

Sigilantul poate fi folosit numai daca temperatura depaseste limita de inghet (0o C).

Sigilantul trebuie pastrat in recipientul original, la loc uscat, avand grija sa se reinchida ermetic capacul dupa folosire. In aceste conditii, sigilantul KIT effe2 isi pastreaza caracteristicile proprii pentru minim 8 luni de zile de la data ambalarii acestuia.

Produsul se foloseste cu manusi si ochelari de protectie pentru a se evita contactul direct al sigilantului cu pielea si ochii.

www.cosdefum.ro

·Element circular

·Element cu portitaElement din ceramica, dintr-o singura bucata, cu imbinare mama – tata, perete dublu cu strat de aer, cu lungimea de 50 cm. Sectiune interna circulara, sectiune externa patrata. Se foloseste pentru orice combustibil.

·Baza de colectare a condensului

Portita de inspectie din otel inox cu perete dublu, izolat termic si echipat cu garnitura etansa, se aplica in partea de jos a fiecarui cos; este necesara pentru inspectia si curatirea periodica a cosului.

·Palarie


Element de baza prevazut pentru fiecare cos de fum folosit la evacuarea gazelor arse rezultate din ardere in arzatoare cu combustibil gazos sau lichid. Este o baza de sprijin, unde eventualul condens se

colecteaza si se evacueaza catre exterior printr-o conducta.

Element de varf ce protejeaza cosul impotriva precipitatiilor si a vantului.

Leave a Reply

%d bloggers like this: