Toate cele trei termostate trimise de catre cei de la Danfoss spre evaluare au indeplinit criteriile stricte TELL.

danfoss termostate (2)

TELL – Eticheta de eficienta termostatica (Thermostatic Efficiency Label) – este un nou standard si sistem de clasificare a industriei europene de robinete termostatice pentru radiatoare. El a fost creat ca si raspuns la cererile in crestere din partea consumatorilor europeni si din toata lumea, de a avea informatii in procesul de achizitie a acestor produse.

Sistemul de etichetare este bazat pe testele europene de conformitate pentru robinetele termostatice de radiatoare, in acord cu EN125, iar testele sunt efectuate de catre laboratoare acreditate independente.

Pentru pregatirea sistemului de clasificare, industria producatoare de robinete termostatice din Europa a tinut cont de urmatoarele aspecte:

– Utilizatorul sau operatorul trebuie sa fie capabil sa detecteze o economisire rapida in cazul in care un robinet de calitate superioare este instalat.
– Sistemul de evaluare trebuie sa fie in acord cu standardele internationale.
– Sistemul de evaluare trebuie sa fie usor de inteles.

danfoss termostate (1)

danfoss termostateClientii Danfoss vor putea vedea in viitor clasificarea energetica pe ambalaje, in documentatia tehnica sau pe internet. Aceasta va face sa fie simplu pentru instalatori si beneficiari de a determina rapid eficienta energetica a unui produs.

Leave a Reply

%d bloggers like this: