In perioada 24-26 Noimebrie 2010 REECO RO Expozitii a organizat la Sala Palatului din Bucuresti a III-a editie a targului international RENEXPO® South-East Europe, targ pentru energie regenerabila şi eficienta energetica în constructii şi renovari a României.

RENEXPO 2010

RENEXPO 2010 (0)

In cadrul targului au fost prezenti 65 de expozanti (producatori, furnizori, prestatori de servicii si distribuitori) si au avut loc 6 conferinte (5 conferinte internationale si un workshop national) dedicate specialistilor din domeniu:

  • Retele electrice inteligente;
  • Bioenergie – a III-a conferinta internationala;
  • Hidroenergie – a III-a conferinta internationala;
  • Energie eolina – a III-a conferinta internationala;
  • Energie solara  – a II-a conferinta internationala;
  • Eficienta energetica – prima conferinta internationala;

Ministrul mediului si padurilor, domnul Laszlo Borbely, a declarat in mesajul pentru Targul international RENEXPO® South-East Europe ca : “Nu trebuie sa uitam ca Romania si-a asumat ca pana in 2020 sa reducem cu 20% emisiile de gaze cu efecte de sera, iar ponderea surselor de energie regenerabila sa fie de 24%. Tinand cont de aceste obiective clare, trebuie sa sustinem in continuare aceste programe pe de o parte prin alocarea unor sume consistente, dar si creand mecanisme suple pentru accesarea acestor fonduri ”. Fondurile la care face referire ministrul sunt programele “Casa Verde ” dedicate persoanelor fizice, unitatilor administrativ teritoriale si pentru operatorii economici.

Din punctul meu de vedere singurele minusuri ale acestui targ au fost :

  1. Principalele produse promovate au fost panourile fotovoltaice si turbinele eoliene, ambele produse fiind promovate la scara mare,  pentru investitii de mari.
  2. Nu stiu daca aceasta este intentia organizatorilor acestui eveniment dar parerea mea este ca pentru o promovare cat mai buna a energiilor regenerabile tinta de  public a expozitiilor si targurilor din domeniu nu ar trebui sa fie cei implicati direct in domeniu ci beneficiarul/utilizatorul  final al tehnologiilor.

Cele mai interesante staduri de la targ au fost :

Herz Romania – au prezentat centrale termice pe lemn si peleti, panouri solare pentru producere de apa calda, adresandu-se direct consumatorului;
Ameco – producator de peleti si brichete de lemn;
Miscanthus Giganteus – doua standuri ce promovau culturile  de  “Iarba Elefantului”
Trade Magazines – stand de reviste, pliante si prezentari de specialitate – concept nou pentru toate targurile din domeniul instalatiilor din Romania.
T&T – standul revistei tehnica si tehnologie;
Asset  System – jucarii si machete cu functionare pe baza de panouri fotovoltaice.

RENEXPO 2010 (20)

RENEXPO 2010 (19)


RENEXPO 2010 (14)

RENEXPO 2010 (12)

RENEXPO 2010 (11)

RENEXPO 2010 (8)

RENEXPO 2010 (7)

RENEXPO 2010 (6)

RENEXPO 2010 (5)

RENEXPO 2010 (1)

RENEXPO 2010 (4)

Leave a Reply

%d bloggers like this: