Daikin Europe lansează noile unităţi industriale de condensare de capacităţi mari

Sistemele de răcire industriale de mare capacitate sunt, de obicei, rezultatul combinării la faţa locului a diferitelor componente, cum ar fi compresorul, condensatorul sau evaporatorul. Acesta este un proces intens de lucru care aduce, pe lângă creşterea fiabilităţii, ca urmare a compatibilităţii componentelor, şi dificultatea în efectuarea controlului de calitate pe şantier.
Introducând unităţile industriale de condensare, Daikin Europe N.V. anunţă de fapt o soluţie pentru aceste neajunsuri. De la gama medie spre mare (113 la 417 kW la -10/+32°C), unităţile combină compresorul şi condensatorul într-un singur pachet exterior, beneficiind de cei peste o sută de ani de experienţă în industria refrigerării ai filialei sale J&E Hall.

Răcire eficientă şi control optim
Fiabilitatea rezultă din folosirea compresoarelor J&E Hall cu un singur şurub. Proiectarea acestor tipuri de compresoare asigură compresie echilibrată cu uzură şi întreţinere minime. Durata lor minimă de viaţă este de 100.000 de ore de funcţionare.

Capacitatea de răcire a unităţilor industriale de condensare este controlată (12,5 până la 100% din capacitate) prin tehnologia vanei glisante. Pentru creşterea adaptabilităţii şi a eficienţei, este disponibilă opţiunea de acţionare la viteză variabilă (8,5% până la 100% din capacitate). Pentru a furniza cea mai scăzută presiune de condensare, sunt controlate dinamic 4 până la 10 ventilatoare, în funcţie de temperatura ambientală. In acest fel eficenţa energetică şi performanţa pot fi optimizate. Controlerul asigură, de asemenea, ca unităţile să-şi continue funcţionarea chiar în cazul une avarii parţiale.

Economie la energie
Se poate economisi mai multă energie cu ajutorul opţiunii economizor: o parte din lichidul aflat sub presiune în condensator trece în economizor pentru echilibrarea presiunii. Acestă cantitate subrăceşte conducta principală de lichid, crescând capacitatea în evaporator, fără creşterea mărimii compresorului. Apoi vaporii supraîncălziţi se injectează în economizorul compresorului cu un singur şurub la o presiune mai degrabă intermediară decât la o presiune scăzută de aspiraţie a compresorului. Această tehnologie descreşte, de asemenea, temperatura de refulare, care în continuare diminuează sarcina compresorului, conducând astfel la economii însemnate la energie.

Compact, silenţios şi flexibil la instalare
Unităţile industriale de condensare cu suprafaţă mică pentru instalare se livrează cu toate cablajele. Pe şantier se montează numai alimentarea electrică principală şi cablajul semnalului pornire-oprire. Lungimile conductelor de instalare sunt, de asemenea, reduse. Unitatea integrată are componente care se potrivesc perfect si dispozitive de comandă incluse care, pentru o fiabilitate maximă, au fost testate în fabrică, inclusiv testul de scurgere.

Gama unităţilor industriale de condensare cuprinde capacităţi de până la 417 kW pentru aplicaţiile de răcire şi 173 kW pentru aplicaţiile de congelare. Sunt proiectate pentru folosirea cu agenţi frigorifici R-404A, R-407C, R-507A şi R-134a şi pot funcţiona la temperaturi ambientale de la -15°C până la +43°C, cu temperatura de evaporare de la -40°C până la 0°C.

Unităţile industriale de condensare furnizează capacităţi adaptabile de răcire pentru a satisface diferitele nevoi comerciale şi industriale de răcire. Astfel, de exemplu, se pot folosi pentru supermarket-uri sau hipermarketuri, în aplicatii pentru congelare şi răcire, depozitare la rece şi pentru platforme de distribuţie, cât şi în sălile de prelucrare a alimentelor.

http://www.daikinpress.com/pressrelease.php?c=ro&press_id=20100429SY2NNJTZ_ro&p=&year=

Leave a Reply

%d bloggers like this: