Intr-unarticol publicat pe site-ul www.rfi.ro ministrul mediului Laszlo Borbely a declarat ca relansarea Programului Casa Verde 2010 se va face cel tarziu la sfarsitul lunii mai.

Programul Casa Verde ar putea fi lansat cel târziu până la sfârşitul lunii mai. Precizarea e făcută la RFI de ministrul Mediului, Laszlo Borbely (audio). E vorba de programul prin care casele şi instituţiile publice beneficiază de subvenţii de la stat, pentru a-şi cumpăra centrale termice, alimentate în special de panouri solare.”Casa Verde a fost lansat anul trecut, dar trunchiat. A fost lansat numai pentru persoane juridice. Acum vom porni şi pentru persoane fizice, în luna mai, probabil, până la sfârşitul lunii mai”, spune ministrul la emisiunea Planeta Verde.

“Persoanele fizice pot să acceseze, vin cu o cerere, avem o listă cu firmele agreate, care probabil va fi extinsă, pentru că au trecut doi ani de la acea listă făcută în 2008 şi atunci cetăţeanul nu are altceva de făcut decât să încheie un contract cu noi şi pe baza investiţiei făcute vine cu factura, noi plătim la firma care a făcut investiţia. Probabil că vom merge la nu mai mult de 70% (cât va suporta statul – n.r.)”, explică Laszlo Borbely.

“Pentru cetăţean va fi un imbold pentru a folosi aceste centrale termice şi va fi pentru buzunarul lui un avantaj, pentru că vara se poate rezolva apa caldă numai cu aceste centrale, mai ales pe bază de panouri solare, iarna oricum plăteşte mai puţin la consum, pentru că ajută aceste centrale şi la încălzire”, completează demnitarul.

“O investiţie de genul acesta este în jur de patru-cinci mii de euro. Vorbim de o centrală pentru o casă medie. Deci persoana respectivă va plăti circa 30% din investiţia respectivă, restul este subvenţionat de Fondul de Mediu. Eu sper cel târziu la sfârşitul lunii mai să relansăm programul”, conchide ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

http://www.rfi.ro/stiri/social_economic/Programul-Casa-Verde-relansat-in-luna-mai.html

Leave a Reply

%d bloggers like this: