Amplasarea bailor la subsol sau in camerele unde grosimea sapei nu permite trecerea conductelor de canalizare orizontale  prin ea, este foarte dificila. Solutia este folosirea unei pompe cu tocator incorporat acestea permit utilizarea a conducte de diametre mici si fara panta pentru evacuarea apelor uzate menajere. Unul din producatorii internationali de astfel de pompe SANIFLO – Franta – este reprezentat la noi in tara de SFA SANIFLO ROMANIA.

Principiul de functionare a acestor pompe este descris in imaginile de mai jos:

01

02

Alegerea unei astfel de pompe depinde in primul rand de numarul si de felul obiectelor sanitare ce urmeaza a fi racordate la reteua de canalizare prin intermediul pompei si de distanta pe orizontala si verticala la care urmeaza a fi pompate apele uzate cei de la SANIFLO prezinta solutii comlete cu ajutorul carora pot fi evacuate chiar si toate obiectele sanitare dintr-o locuinta.

03 Inaltimea si lungimea de pompare pentru astfel de pompe pot ajunge pana la maxim 11 respectiv 100 de metrii, pentru modelul SANICUBIC Pro.

Din punct de vedere al design-ului pompele sunt de mai multe feluri :

  • pompe ce sunt la vedere ;

0405

 • pompe ce sunt ascunse perete;

  06

 • pompe ce sunt incorporate intr-un vas de WC.

  08 07

  Alti producatori de astfel de pompe prezenti la noi in tara :

 • DAB PUMPS in Romanaia prin Romstal

INFORMATII
CONTACT

2 Responses to “Pompe pentru grupuri sanitare – SFA Saniflo”

 1. Viorel Berindeie Says:

  Buna ziua.
  Am o instalatie de canalizare pe tub de plastic cu diam. de 110 mm., care colecteaza in sublolul cladirii 5 wc-uri ,un dus, 6 chiuvete si 3 cazi de baie.Din subsol apa menajera se scurge tot gravitational sub orizontala pe o lungime de 35 m pina la fosa septica.
  Din cauza ca doua weceuri care sunt la parter sunt folosite de femei se consuma foarte multa hirtie igienica si materiale de uz igienic specific feminine, dupa doi ani de zile de folosire se infunda periodic conducta de pe orizontala.Sunt nevoit sa o spal prin vidanjare aproape saptaminal.
  Va rog daca este posibil sa-mi recomandati o pompa cu tocator si bazin care sa colecteze aceste ape si sa le impinga pe orizontala 35 m.
  Inaltimea de pompare pe verticala este de 1,5 m.( inaltimea de la pardoseaua din subsol pina la conducta ce merge pe orizontala)
  Pompa trebuie montata in subsol.
  Apa care intra in pompa cade de la 3m (parter), 6 m ( etej 1) si 8,7m (mansarda)
  Conducrele de canalizare au diam de 110 mm.
  Astept raspunsul dumneavoasta, multumindu-va anticipat.
  Locatia este la Pensiunea Eva Soimus, Deva.

 2. admin Says:

  Avand multi consumatori este destul de greu de pompat toata apa cu o solutie compacta. Ideal ar fi sa aveti o basa de preluare a apelor uzate si de acolo cu o pompa submersibila cu tocator.

  Ar mai trebui verificata (daca este posibil) panta canalizarii exterioare daca este corect executata.

Leave a Reply

%d bloggers like this: