Articol aparut in Evenimetul Zilei, duminica 17 ianuarie despre Certificatul de Performanta Energetica nu foarte bine documentat dar la fel ca si in alte articole aparute in presa se exagereaza cu posibila economie de energie realizata dupa reabilitare.

TRANSPARENT. Certificatul termic va împărţi apartamentele în clase energetice, ca electrocasnicele, iar pierderile de căldură le vor micşora preţul.
O nouă afacere apare în România: expertul în pierderile de căldură. De la 1 ianuarie 2011, certificatul energetic va fi obligatoriu pentru toate locuinţele, nici o tranzacţie imobiliară nemaifiind posibilă fără acest document.
Aşa că, în acest moment, sute de specialişti se înghesuie să obţină atestatele de specialitate, gândindu-se la o piaţă de milioane de euro. Calcule simple arată că, după izolarea termică a blocurilor, costurile con sumului de energie sunt reduse cu 50%. Ca să ştii exact ce pierderi sunt în locuinţă, cât trebuie să investeşti şi unde e nevoie de intervenţia me seriaşilor, specialiştii în audit termic îţi fac o întreagă radiografie a casei şi îţi dau rezultatul – certificatul energetic.

click aici pentru a citit tot articolul publicat in ziar.

CONTACT

SERVICII

Leave a Reply

%d bloggers like this: